Niki Geenens maakt favorietenrol waar in Lier

Niki Geenens maakt favorietenrol waar in Lier

Op de slotdag van de NewYear Euregio op het Azelhof heeft Niki Geenens haar favorietenrol waargemaakt. De Oost-Vlaamse amazone scoorde de eindzege in de 1.20m finale met haar Gazelle van de Vaelenberg.

In het zadel van de Toulon-nazaat bleef Geenens zichzelf voor. Ze volgde op de tweede plek met Helios vd Spelonckhoeve (Dulf vd Bisschop). De volledige top vijf strandde op minder dan eens seconde van elkaar.

Shelsey Berckvens stelde zich op op de derde plaats met Melanie. Het paar bleef nipt voor op Anke de Breucker met Fashion TCS terwijl Jules Denutte de Euregio in stijl afsloot op de vijfde plaats. De zoon van internationaal springruiter, Hendrik Denutte sprong naar de vijfde plek met G-Star du Cartier.

In de 1.10m finale bleef Anke de Breucker de concurrentie voor met Justice van 't Verloren Kost (Cicero Z van Paemel). Kasper de Boeck volgde op de tweede plek met Caramel terwijl voorlaatste starter, Rosine Adam de top drie afwerkte met onder het zadel Isaac.

Nicolas Lambrecht schreef de 1.00m finale op zijn naam. In het zadel van Gino Vd Vrunte (Jokinal de Bornival) hield Lambrecht als enige de chrono onder de 31 seconden. Sihame Ben Abdelmoumen volgde op de tweede plek met for l'Honneur DB. Valerie de Beule vervolledigde de top drie met Rex G.

De 90cm eindzege kwam op naam van Tiffany Vansweevelt met Diara.