Neal Vanderwegen scoort Grand Prix winst in Loenhout

Neal Vanderwegen scoort Grand Prix winst in Loenhout

Afgelopen weekend kwamen de Gouden Laars combinaties aan de start in Loenhout. In de 1.40m hoofdrubriek kwalificeerden zes combinaties zich voor de herkansing. Neal Vanderwegen en Quantico S.G.H. (Diamant de Semilly) sprongen daarbij naar de winst.

Vier duo's wisten de barrage foutloos af te werken. Samen met de zevenjarige zoon van Diamant de Semilly bleef Vanderwegen nipt voor op Dries Van Dyck met onder het zadel de 13-jarige Contador-merrie, Eloma-M. Op de derde trede van het podium strandde Mykola Pylypeiko met Karat (Kannan).

Net buiten het podium strandde Anouk De Proft met de 10-jarige Monaco du Chablis (Norton D'Eole) op de vierde plaats. De snelste chrono kwam op naam van Sacha Beghuin. Samen met Elcup Van Beek II Z (Elvist ter Putte) plaatste Beghuin zich uiteindelijk op de vijfde plaats met één springfout.

Eerder won Birthe Goossens de 1.30m rubriek. Op de rug van Sus Dirickx' Nando vd Bisschop (Untouchable) bleef Goossens net geen drie seconden voor op Mykola Pylypeiko met de zevenjarige zoon van Vleut, Garry. De derde trede van het podium kwam op naam van Jorich Spits en de achtjarige Ortis de Rêve (Elvis ter Putte).

In de 1.20m proef hield Nette Clerckx de concurrentie achter zich. In het zadel van Cataluna Vdh Z (Crown Z) bleef Clerckx ruim één seconde voor op Yne Saeys. Saeys vervolledigde het podium eigenhandig met Amaretto De Landetta Z (Action Breaker) op twee en Hurry Up van het Vliethof (Quadrillo) op drie.

Alle uitslagen