Michiel Meskens scoort Grand Prix winst in St Niklaas

Michiel Meskens scoort Grand Prix winst in St Niklaas

Op zijn eigen wedstrijd heeft de Oost-Vlaming, Michiel Meskens afgelopen weekend de regionale 1.25m Grote Prijs op naam geschreven. Tijdens de Ster Hippique snelde Meskens met de Nabab de Rêve-merrie, Novelle Van De Plataan naar de eindzege.

Slechts drie duo's hielden het hout in de lepels tijdens de herkansing. In het zadel van de 9-jarige merrie bleef Meskens Frederik De Donder met Levana Stw Van Poesthemhof (Fantomas de Muze) voor. De derde plek van de Grote Prijs kwam op naam van Jorik Kuppens met La Dame de Muze (Elvis Ter Putte).

Femke De Graaf volgde op de vierde plek met Joker Van De La Rosteehoeve (Faldiano). De vijfde plek kwam op naam van Niels Andries met onder het zadel I Fight Van Orshof (Cardento).

Op vrijdag won Jelle Sappin met Hanaika (Echo van 't Spieveld) de 1.20m hoofdrubriek voor Jonas Vleminckx met Misika Van 't Grilhof (Tonixe). De derde plaats in deze proef kwam op naam van Helena Goossens met de President-merrie, Lune de Mai M.

In de 1.15m proef hield Daphne Steenssens de concurrentie achter zich. Steenssens snelde naar de eindzege met Etna E (Bon Ami B) en bleef bijna één seconde voor op Robbe Schelfaut met Ungaro (Heartbreaker). Op de derde plaats stelde Femke De Graaf zich op met haar eigen Davinci HC Z (DM Jan Zonder Vrees).