Melanie Gelin start dag in Kronenberg met brons bij zevenjarigen

Melanie Gelin start dag in Kronenberg met brons bij zevenjarigen

De internationale competitie bij Peelbergen startte vandaag met de rubrieken voor jonge paarden. Waar onze landgenoten bij de vijf- en zesjarigen al naar twee mooie klasseringen sprongen, was het Melanie Gelin die op de rug van de zevenjarige ruin Elvis Uno Vhr Z (Elvis Ter Putte) voor de eerste medaille zorgde!

Al vroeg in de proef kwam Melanie Gelin samen met Elvis Uno Vhr Z aan de start van het 1.30m hoge parcours. Het duo zette een knappe foutloze omloop neer en plaatsen zich er met een chrono van 30.56 seconden tijdelijk aan kop. Dit was tot de Nederlandse amazone Manon Hees op de KWPN merrie La Nulana K (Douglas) midden in de proef alle concurrentie het nakijken gaf door de klok op 28.32 seconden te stoppen. Landgenote Ester Damman-Blekkink ging op de KWPN voshengst Las Vegas (Arezzo VDL) met het zilver aan de haal door nog net onder de 30 seconden te finishen.

Ook Sam Polleunis in het zadel van de BWP ruin Quickly P (Elvis Ter Putte) dubbel nul, en plaatste zich in 33.33 seconden nog als elfde.

Vind de volledige uitslag hier.

Melanie Gelin al in de prijzen bij openingsrubriek jonge paarden

Eén rubriek eerder kon Gelin zich ook al klasseren bij de vijf- en zesjarigen. Met onder het zadel de voshengst King Of Panama Hero Z (Kassander Van'T Roosakker) klokte de amazone af op een dubbel foutloze 33.94 seconden en werd zo elfde. Lennert Korsten zorgde er voor het beste Belgische resultaat door de BWP voshengst Reflex Van'T Roosakker, ook van Kassander Van'T Roosakker, in 32.84 seconden naar de zevende plek te sturen.

Vind de volledige uitslag hier.