Mathieu Maxim-Goossens grijpt DE gouden laars

Mathieu Maxim-Goossens grijpt DE gouden laars

Afgeglopen weekend werden op het Woutershof de finales van de Gouden Laars verreden. In de 1.40m hoofdrubriek snelde Femke de Graaf naar de winst. De eindwinst van het criterium kwam op naam van Mathieu-Maxim Goossens met Klunten B.

Twee combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de finale rubriek. Femke De Graaf hield als enige het hout in de lepels in deze barrage. Samen met Joker van de la Rosteehoeve (Faldiano) bleef de West-Vlaamse amazone zo voor op Anouk De Proft met Q Bee vh Dielshof Z (Quidam de Revel). Criteriumwinnaar, Mathieu-Maxim Goossens werkte het podium af met onder het zadel Klunten B.

In de finale proef volgende Lore Decock met Heschung Van t Ameldonk op vier en Etienne Princen met Contro d'houtveld op vijf.  Vorig jaar won Femke De Graaf het criterium.

In de 1.30m finale rubriek sprong Camille Boffin met Bless Z naar de winst. Als enige hield Boffin de timer onder de 28 seconden. Anouk De Proft volgde op de tweede plaats met Q Bee vh Dielshof terwijl Paulien De Pauw het podium afwerkte met onder het zadel Daiquiri Droeshout.

Malin Bollen snelde naar de winst in de 1.20m finale proef. Op de rug van Serieuse du Rouet bleef Bollen Zazie Goethals met D'jolly Jumper en Nette Clerckx met Cataluna Vdh Z voor. In het 1.20m eindklassement greep Emma De Craene met Ferra vd Bisschop de uiteindelijke winst.

Alle resultaten