Stal JVH geeft bezoekers geen kans tijdens Wintershow

Stal JVH geeft bezoekers geen kans tijdens Wintershow

Op zaterdag organiseerde de Stal van Jan Vermeiren een wintershow, met proeven gaande van 1.20m tot de hoofdrubriek over 1.45m hoogte. In deze hoogste proef schitterde stalamazone Marthe Heudens het felst in het zadel van de BWP schimmelmerrie Kriskras (Ugano Sitte), de proef hier net voor werd op eigen bodem met overmacht gedomineerd door Jan Vermeiren zelf.

Slechts drie deelnemers wisten in de hoofdrubriek over 1.45m een volledig foutloze rit neer te zetten, waarvan Marthe Heudens er twee van vertegenwoordigde. In het zadel van de dertienjarige merrie Kriskras zette ze een fenomenale tijd van 33.82 seconden neer en sprong daarmee ruim aan de leiding. Met een verschil van vier seconden volgde Yannick Glorieux Xenard op de BWP merrie Nazora (v. Jappelloup van het Dauwhof) als tweede, vlak voor opnieuw Heudens en de elfjarige hengst Mr Uno-K van 't Kattenheye (Numero Uno).

Net buiten het podium sprong Annelien Torfs in het zadel van Queen FZ (Quasimodo van de Molendreef) naar de snelste tijd bij één springfout.

Jan Vermeiren dominant in eigen huis

De proef hieraan voorafgaand, over 1.40m hoogte, werd volledig door Jan Vermeiren zelf gedomineerd. In het zadel van Chouchou JVH Z (Cigaret JVH Z) kaapte hij het goud weg, en op Qmusic-K van 't Kattenheye (Le Blue Diamond v't Ruytershof) hield hij ook het zilver in eigen huis. Het brons ging naar Carlien Faness en de negenjarige merrie Drancy de Bo Z (Donckervoort DH). 

Als vierde sprong Vermeiren nog een laatste keer in de prijzen, daar samen met Que Sera T (Marius Claudius).

Vind alle resultaten van de dag hier.