Marie Delen en Emmy Briers schitteren op eerste Euregio dag in Lier

Marie Delen en Emmy Briers schitteren op eerste Euregio dag in Lier

Vandaag werd in het Azelhof de aftrap gegeven voor de New Year's Euregio. Op de eerste dag stonden de pony rubrieken centraal. In de hoogste pony proef stonden de hindernissen 1.10m hoog gebouwd. Voor eigen publiek hield Marie Delen de concurrentie achter zich met Nobel v/d Goorhoeve (Principal Dream vd Delthoeve).

Samen met de 14-jarige BWP-pony, Nobel v/d Goorhoeve snelde Marie Delen in de 1.10m pony proef met net geen twee seconden voorsprong naar de winst. Het Belgisch duo verweest zo de Nederlandse amazone, Ella Wolleswinkel en Glencroft Mac (Machno Carwyn) naar de tweede plaats. Met minder dan één seconde verschil vervolledigde Louise Brusselle de top drie in het zadel van de 12-jarige Pinto (Berkzicht Jekilja). 

Landgenote Zita De Wilde volgde op de vierde plaats. Op de rug van de BRP pony, Unlimited Dee van de Eekhoek (Kanshebber) bleef ze als traagste foutloos. Met één springfout, maar wel de tweede snelste chrono vervolledigde Amy Tan de top vijf in het zadel van Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie).

Emmy Briers schittert in 1.00m pony proef

Eerder won Emmy Briers de 1.00m pony rubriek met de 9-jarige Qualinka (Kantjes Farhan). Het paar bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Katelijne Philipsen en Infinity Time (Stayerhofs Ramzi). De derde plaats kwam op naam van Louise Brusselle en Orchid's Cephalia (Kanshebber).