Ludo Philippaerts regeert in Sint-Katelijne-Waver

Ludo Philippaerts regeert in Sint-Katelijne-Waver

Terwijl Gilles Thomas werd toegejuicht bij de familie Spits sprong Ludo Philippaerts op zaterdag naar de hoofdwinst in de Greenfield Diamond League van Sint-Katelijne-Waver. Philippaerts schreef de 1.40m rubriek op naam met Dhalida Diamond vd Krekebeke Z met twee tienden van een seconde voorsprong.

Samen met de achtjarige dochter van Diamant de Semilly verwees Philippaerts, Jeroen De Winter met zijn vertrouwde BWP-merrie, Gretel S (Corland) naar de tweede plek. Het paar werd opgevold door Dimme D'haese en Empress Eh Z (Emerald).

Als kers op de taart schreef Ludo Philippaerts eveneens de vierde plek op naam. Samen met Obama de la Liniere (Marius Claudius) bleef hij zo Christophe Vanderhasselt met Mara vd Bisschop (Elvis ter Putte) voor.

Louke Baeten schittert met winst

Eerder won Louke Baeten de 1.30m rubriek met haar 17-jarige Adare (Royal Bravour). Het paar dook als enige foutloos onder de 31 seconden en bleef zo net geen seconde voor op Kato Theys met de sBs-merrie, Darcotique v't Meulenhof (Marius Claudius). Tibo Hendrickx werkte de top drie af in deze proef met Armani Des Maraichers (Kashmir Van Schuttershof).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Eyleen Smets met de 11-jarige KWPN-merrie, Gominka L. In de 1.20m proef bleef het paar nipt voor op Seppe Wouters die met Mojito van 't Oordeel (Flamenco Desemilly) volgde voor Jeroen Schepers met onder het zadel Indigo van de Bosbeek (Quasimodo vd Molendreef).

Alle Resultaten

F. © Groentenjumping