Lucas Haustraete scoort op slotdag Euregio Azelhof

Lucas Haustraete scoort op slotdag Euregio Azelhof

Op zaterdag won Niki Geenens de Euregio Grand Prix.  Op zondag won Lucas Haustraete de 1.10m hoofdrubriek met de 9-jarige Nala (Cantario x Jetset-D). Het paar klokte op exact 31 seconden af en verwees zo  Illona Calvo Ruisanchez met Jamiro Overnel Z (Jamar D Ysenbeeck Z) naar de tweede plaats.

De volledige top vier strandde op minder dan een seconde van elkaar. Het podium bleef op minder dan één tiende van een seconde van elkaar. Julie Van Hoye vervolledigde de top drie met Coreen.

Net buiten het podium volgde Joyce Jonckheere met Giglo van het Laageind Z (Grison van den Bisschop) op de vierde plaats voor Yana Jansegers met Fyra (Dylan).

Jules Tanghe en Aurelie Destryker

In de 1.00m finale bleef Jules Tanghe als enige foutloos onder de 31 seconden. Tanghe won met W-Happy vd Lindehoeve Z (Weidon d'05) voor Michael Vanneste met Phenix d'Ivoire (Le Tot de Semilly). Op de derde plaats in deze proef strandde Joyce Fries met de Kannan-nazaat, Umbrella Brimbelles.

De hoogste pony finale stond 80cm op zondag. Aurelie Destryker won daarin met Kyliana van het Beykensveld (Hyppolite van het Beykensveld). Marie-Lynn Heuring volgde op de tweede plek met Jade vd Pronkenberg (Quick Star Aristo). Op de derde plaats strandde Stella Heijligers met Fairlight van de Vlierbeek.