Lore Decock schittert in Gouden Laars St-Katelijne-Waver

Lore Decock schittert in Gouden Laars St-Katelijne-Waver

In Sint-Katelijne-Waver, bij de familie Spits-Ceulemans, kwamen de Gouden Laars ruiters deze week aan de start. In de 1.40m hoofdrubriek bleek Lore Decock met haar vertrouwde Heschung van t Ameldonk met voorsprong de beste.

De  amazone reed met de zoon van Wandor van de Mispelaere als enige foutloos door de finish in minder dan 38 seconden. Op bijna één seconde volgde thuis-ruiter, Thibeau Spits met Nono vd Withoeve (Elvis ter Putte). De Belgische ruiter, die volgende week ook België zal vertegenwoordigen tijdens het jeugdfestival, bleef Tim Prouvé met Intouchable (Elvis ter Putte) voor.

Tot kort werd de KWPN-merrie uitgebracht door Dieter Vermeiren. Net buiten het podium strandde Lien Van Ende op de vierde plaats. De Antwerpse amazone strandde net buiten het podium met de zoon van Caretinio, Curiosity. Esther Schelfaut vervolledigde de top vijf in het zadel van de BWP-merrie, Lalique (Free Style).

Seppe Wouters pijlsnel naar de winst

Eerder schreef Seppe Wouters de 1.30m zege op naam. De Hasseltse jeugdruiter snelde naar de winst met zijn dochter van Toulon, Elvira. Het duo bleef ruim één seconde voor op Carlotta Stegen met onder het zadel Carcica (Carthino Z). De top drie werd in deze rubriek afgewerkt door Tibo Hendrickx  en Armani Des Maraichers (Kashmir Van Schuttershof).

De Oost-Vlaamse amazone, Estee Bomere  zette haar sterke prestaties verder van de afgelopen weken. Bomere hield de concurrentie achter zich in de 1.20m proef. Op de rug van Jade vaN Ten Breebroek (Clipper Van Ten Breebroek) verwees de amazone Daan Lemmens met Genova van het Prinsenbos (Calvados) naar de tweede plaats. Carlotta Stegen strandde op de derde trede met Carcica.

De eerste zege van de dag kwam op zondag op naam van Jules Tanghe. Op de rug van W-Happy vd Lindehoeve Z (Weldon D 05) bleef de ruiter Ella Bomere voor in de 1.10m proef. Bomere volgde met Caelum Ter Wilgen (Quick Star) voor Janne Caals met Leffe van de Zandloper (Houston).

Alle resultaten


F. © Houou Tomita