Lisa Ceunen zet zegereeks verder in het Azelhof

Lisa Ceunen zet zegereeks verder in het Azelhof

Tijdens de New Year's Euregio in het Azelhof heeft Lisa Ceunen haar sterke prestaties verder gezet. Net als donderdag hield Ceunen met Cabris van het Ringboomhof z, de Oost-Vlaamse Niki Geenens achter zich.

Ceunen en de 13-jarige merrie van Calvados Z bleven slechts één tiende van een seconde voor op Niki Geenens met Helios van de Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Op de derde plaats strandde Janne Caals met onder het zadel de 12-jarige BWP-merrie, Leffe van de Zandloper.

Het paar werd opgevolgd door Edouard Quevrin-Bouilliart die met J'Adore DB (Vigo d'Arsouilles) voor bleef op Gaby vd Bruggen en New star (Dublin van Overis Z).

Eerder hield Anaelle Alfano de concurrentie achter zich in de 1.10m rubriek. Samen met Calmore Max bleef Alfano net geen drie seconden voor op Julie van Schevensteen en Quickly (Le Coultre de Muze). Niki Geenens vervolledigde de top drie in deze proef. Geenens strandde op de derde trede van het podium met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon).

De hoogste pony-rubriek, een 1.10m proef, leverde een internationaal podium. Louise Brusselle won voor eigen publiek met haar 12-jarige BWP-ruin, Pinto (Berkzicht Jekilja). Nederlandse amazone, Ella Wolleswinkel volgde met haar 11-jarige ruin, Glencroft Mac (Machno Carwyn) terwijl Louis-Victor Stockman de top drie afwerkte met Berktzicht Scharoma (Oosterbroek Francois).