Laurent Nuyens en Daddy s Day Dream P bovenaan bij 8-jarigen FSA Sentower Park

Laurent Nuyens en Daddy s Day Dream P bovenaan bij 8-jarigen FSA Sentower Park

De derde en laatste manche van de Future Stars Academy bij Sentower Park zag het voorbije weekend weer verschillende jonge talenten aan de start verschijnen. Bij de achtjarigen plaatsten Laurent Nuyens en de Just Daddy P dochter, Daddy s Day Dream P, zich in de schijnwerpers. Topvererver Diamant de Semilly leverde op zijn beurt de winnaars bij de zes- en zevenjarigen.

Achtjarigen

In het zadel van zijn bruine merrie Daddy s Day Dream P klokte Laurent Nuyens op de snelste tijd van dertien dubbel foutloze combinaties af, en sprong zo naar een mooie winst in dit 1.35m parcours. Patrick Jonkmans had op de rug van de BWP merrie Pip van het Langwater (Kannan) niet veel langer nodig, en sloot een kleine veertig honderdsten later aan als tweede. De Est Mart Sander nam het brons voor zijn rekening samen met Keiralanda VDM (Douglas).

Net buiten het podium eindigde Charlotte Rooms op Positif van 't Paradijs (Bamako) als vierde, ruim een halve seconde voor de Nederlander Leon Hegge en zijn eigen gefokte schimmelmerrie Kasoria (Kassanova de la Pomme).

Zevenjarigen

In de proef voor zevenjarigen namen de BWP paarden de overhand. Ruben Houben stuurde de Diamant de Semilly dochter, Quick Diamant HR, naar goud in een snelle foutloze omloop van 23.36 seconden. Een halve seconde later kaapte Nico Baerts op de zwarte ruin Q-music boy van de zavel (Golden boy du Val de Geer) het zilver weg. De top drie werd gecompleteerd door Astrid Rooms en de schimmelmerrie Quite Easy van 't Paradijs (Taran De La Pomme).  

Zesjarigen

De Braziliaanse Katty King stuurde bij de zesjarigen de BWP ruin Ronermus (Diamant de Semilly) naar de overwinning en liet daarmee de Belgische thuisconcurrentie achter zich. Ruben Houben volgde hier al op een tweede plek in het zadel van de schimmelruin Chardonnay van Vasa Versa Z (Cicero Z), voor Wout Vanhemel en nog een Cicero Z nakomeling, de merrie C'est Jolie v/h Molenhof Z.

Vind alle uitslagen van de FSA dagen hier.