Karel Aerens en Merel Wittebolle winnen Grote Prijzen in Waregem

Karel Aerens en Merel Wittebolle winnen Grote Prijzen in Waregem

Afgelopen weekend was het de jaarlijkse afspraak voor de immer-populaire Jumping Waregem. In de Grote Prijs Stad Waregem slaagden twaalf combinaties erin een dubbele nulronde te springen. Het was uiteindelijk Karel Aerens die met Desire d'or vh Bellehof (Deauville van T&L) de eindzege op naam schreef.

Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Aerens verwees zo Anouk Steyaert met Japrisco Van De Backershoeve (Contact vd Heffinck) naar de tweede plaats. De amazone won vorig jaar nog de #JumpingSMS Queens Cup by LJ Leathers. Joy Demuynck vervolledigde het podium met onder het zadel Urbin Manciais (Kashmir van Schuttershof).

Net buiten het podium, in deze 1.25m Grand Prix, volgde Pieter De Brabandere met Karaat van de Lindehoeve Z voor Benny Naessens met onder het zadel Nacco Blue van het Glemhof.

Anouk Steyaert scoort

Eerder won Anouk Steyaert wel de 1.20m rubriek met haar Japrisco. In deze rubriek bleef ze ongeveer een seconde voor op Paul De Stoop met onder het zadel Robin De Fagnet (Vert et Rouge). De Stoop plaatste zich ook op de vierde plaats met Mon Ami. Het podium werd afgewerkt door Rebecca David en Flügel van het Hazewindeke.

Pony winst voor Merel Wittebolle

De hoogste pony proef kwam op naam van Merel Wittebolle met Ranger Van Sporkingshove. In deze 1.10m proef bleef het paar voor op Hayley Lefevere met Ictus D'enfer vd Bremhoeve. De snelste chrono kwam op naam van Clemence Bouckaert en Breezer. Met één springfout goed voor de derde pek.

Alle uitslagen

F. © Chris Coessens