Jules Vermeersch schittert in Grote Prijs New Flandria Ranch

Jules Vermeersch schittert in Grote Prijs New Flandria Ranch

Afgelopen weekend was het vreugde alom op de New Flandria Ranch in Torhout. In de 1.30m Grote Prijs wist de jeugdige Jules Vermeersch de concurrentie achter zich te houden. Maar liefst twaalf duo's kwamen aan de start in de herkansing van deze Grand Prix.

Vermeersch bleef met ruim zes seconden voor op de nummer twee. Samen met Nothing Hill Vdb Z (Nabab de Reve) klokte Jules foutloos af in 41,14 seconden. Het paar verwees zo Johan Demolder met Jasper naar de tweede plaats. Op plek drie strandde Laurence Pieters met Intox.

Pieters noteerde de snelste chrono van 39,51 seconden, maar tikte onderweg een balk uit de lepels. Het duo werd opgevolgd door Tom Camerlynck met Dario en Liselotte Verhelst met Belise.

De 1.20m rubriek kwam op naam van Nadège Taveirne met haar Coconut VDB Z (Canadian River Z). Taveirne bleef als enige onder de 66 seconden. Tom Camerlynck volgde op de tweede plek met onder het zadel Mystiek. De derde plaats werd ingenomen door Thomas Thometschek op de rug van Talounabab.

Eerder sprong Isabel Debeuf naar de eindzege in de 1.10m proef. Samen met Narco bleef ze Marie De Sloover met Chips van de Zandloper voor. Tom Verduyn vervolledigde de top drie met Noblesse van Hof Ter Boone.

Op zondag snelde Audrey Cudel naar de winst in de 1.15m hoofdrubriek. Samen met Dires bleef Cudel Sandre Logghe met Mien van de Bisschop voor. Logghe kwam als eerste aan de start en zette de toon in 27,13 seconden, thans met vier punten op de teller.  Bert Margaux werkte de top drie af op de rug van Mila.

In de hoogste ponyrubriek hield Maxim Vandenberghe de concurrentie achter zich. Samen met Kadeeke bleef Maxim voor op Elena Lootens met onder het zadel Orchids Boyan. Nathan Lefevre vervolledigde het podium met Cinderella.

Alle resultaten

F. Martine Tandt