Jolien Demeyer wint nationaal kampioenschap LRV klasse Zwaar

Jolien Demeyer wint nationaal kampioenschap LRV klasse Zwaar

Veel regen aan de Peerderbaan, in Sint-Huibrechts-Lille, maar ook veel gemotiveerde en getalenteerde ruiters/amazones. Hetzelfde is trouwens te zeggen van de paarden. Ze kunnen zich op de goede Limburgse bodem perfect laten zien want die blijkt ondanks de overvloedige regen van perfecte makelij. LRV Sint-Huibrechts-Lille zette een hele mooie organisatie neer om hun vijftigjarig jubileum te vieren. Proficiat!

Vier combinaties sprongen door weer en wind na twee foutloze omlopen, naar de barrage van de klasse Zwaar. Daarin opende Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) de debatten met Lanson R (v. Echo van ’t Spieveld). Hij bleef knap foutloos. De volgende combinatie op de startlijst Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) was sneller met zijn La Vita de l’ Art (v. Erco van ’t Roosakker). Kon het nog sneller? Ja dat kon... Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) bleef foutloos en was sneller met Origi van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld). De kampioen van de zesjarigen van 2020 leek te gaan winnen, maar er moest nog één straffe amazone de ring in. Jolien Demeyer (LRV Wingene) dook met haar Grande-J (v. Clinton) nog onder de tijd van Martijn en bleef foutloos! Feest bij LRV West-Vlaanderen! Proficiat Jolien! Plaats vijf in de klasse zwaar ging overigens naar Jorich Spits (LRV Merksplas) met zijn Pomme Castanoo (v. Apple Juice).


Springklasse Midden


In de klasse Midden gaat het nationale erelint na een barrage met tien combinaties naar Dennis Van Den Heuvel (LRV Weelde Ravels) met Othinka van ’t Lusthof. Ann-Florence Noppe (LRV Ardooie) en haar Noblesse (v. Breemeersen Adorado) sprongen naar zilver, voor Filip Laenen (LRV Geel Larum) met Kalypso (v. Breemeersen Crescendo). Ruben Lannoo (LRV Pittem) sprong naar plaats vier met Javeline (v. Cooper van de Heffinck) en Evi Lenaerts (LRV Pulderbos) pakte plaats vijf met Pomme-Lynn van het Eikenhof (v. Carlow van de Helle).


Springklasse Licht


In de eerste reeks van de klasse Licht gingen 25 combinaties naar de barrage. Daarin was Bram Bosch (LRV Lichtaart) met zijn vijfjarige Quadrilla van het Hemeldonk (v. Singular LS La Silla) de snelste foutloze combinatie. Het zilver ging naar Amelie Maes (LRV Ardooie) met Flamingo van de Kranenburg. Brons was voor LRV Wingene en Jolien Demeyer met haar Nabab de Rêve-zoon, Mika van ’t Landouwehof. Plaats naar Lotte Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Balou (v. Triomphe de Muze). Plaats vijf was voor Carlijn Hagen (LRV Weelde Ravels) met Gandur (v. Up to Date).


bron: LRV - Foto © LRV