Jeroen De Winter en Gretel S winnen Silver Grand Prix van Hasselt

Jeroen De Winter en Gretel S winnen Silver Grand Prix van Hasselt

Het nationale outdoor seizoen is officieel van start gegaan. Bij het Woutershof in Kuringen werden de buitenwedstrijden ingezet met een Silver League. Op zaterdag sprong Andries Schepers daarbij naar de 1.35m hoofdzege. Jeroen De Winter en Gretel S wonnen de 1.40m Grote Prijs op zondag.

Schepers en de 10-jarige dochter van Wiensender, Mouse van het Langwater wisten als enige foutloos de eindmeet te kruisen in minder dan 26 seconden. Op bijna één seconde verschil volgde Noemie Becker met onder het zadel de 8-jarige Prestige du Bois Madame Z (Peppermill). Nico Baerts vervolledigde het podium op de rug van zijn eigen gefokte ruin, Casillias Z.

Het paar werd opgevolgd door Esther Schelfaut die met Lalique voor bleef op Ruben Houben met zijn No Nonsens van Visa Versa Z.

Eerder wist Natacha Livemont met Top Boy de la Marchette de 1.25m rubriek op naam te schrijven. Samen met de zoon van Taquin de l'Extase verwees Livemont, Julie Bertholomé met Felinda M naar de tweede plaats. De top drie werd afgewerkt door Lieve Tuerlinckx met onder het zadel de 16-jarige Aquila Van de Bergvijverhoeve (Chatman).

Jeroen De Winter en Gretel S winnen Grand Prix

Op zondag werd er afgesloten met de 1.40m Grote Prijs. Zeventien combinaties kwalificeerden zich voor de tweede omloop. Uiteindelijk won Jeroen De Winter met  zijn vertrouwde 16-jarige Gretel S (Corland). Het paar bleef als enige foutloos onder de kaap van de 43 seconden. Dries Dekkers volgde op het podium met de 11-jarige dochter van Algot, Agnes.

Het paar was net geen seconde sneller dan voormalig bondscoach en Belgisch kampioen, Dirk Demeersman. Recent nog te gast in Jump-Off, sprong Demeersman naar de derde plaats met de zoon van Clarissimo Z, Corvette Van 't Konginshof Z.

Net buiten het podium sprong Louise Lenaerts met Maybel Van Het Molenhof (Figaro C) naar de vierde plaats voor Kim Thiry met onder het zadel Maxima T (Elvis Ter Putte).

Uitslag