Jelle De Mulder en familie Bomeré domineren in Aalter

Jelle De Mulder en familie Bomeré domineren in Aalter

Afgelopen weekend kwamen de Oost-Vlaamse springruiters aan de start in Aalter. In de 1.25m regionale Grand Prix dook Jelle De Mulder als enige foutloos onder de 30 seconden chrono met zijn 10-jarige dochter van Quinn van de Heffinck, Mdina Hof ter Zeedycke.

Op het podium volgde Maxim Godecharle met de 13-jarige Una Van 't Lindenhof Z (Udarvo van Overis). De thuisruiter verwees zo Femke De Graaf met de BWP-merrie Picante Ter Elzen (Elvaro) naar de derde plek.

Net buiten het podium strandde Yana Jansegers op de vierde plaats. Samen met de achtjarige Darco-merrie, Gavaronne vh Nederhof bleef de amazone Dario de Pauw met Pepper van de Achterhoek (Dieu Merci van T&L) voor.

Eerder won Anouk Steyaert de 1.15m rubriek. Steyaert loodste haar Japrisco Van de Backershoeve (Contact vd Heffinck) foutloos naar de winst voor Niels Neyt met Illy Van de Vaddenhoek (Wandor van de Mispelaere). Jade van Renterghem volgde met de 10-jarige Catoki-merrie, Mojita van 't Hulgenrode op de derde plek.

Familie Bomere domineert

Op zaterdag stond de hoogste rubriek 1.20m hoog. Estee Bomere sprong er met Jade Van ten Breebroek (Clipper vd Begijnakker) met ruime voorsprong naar de winst. De jonge Aalterse amazone bleef net geen drie seconden voor op haar vader, Bart Bomere. Bart vervolledigde het podium met Iwatch van 't Ameldonk Z (I'M Special de Muze) op twee en Chiquita van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel) op drie.

Eerder won Jolien Schepens de 1.10m proef met Unique Normand (Derby du Gite). Samen met de 14-jarige ruin bleef Schepens voor op Bart Bomere die opnieuw de tweede en derde plaats bezette. Samen met zijn eigen gefokte Dynasty Van 't Ameldonk Z (Diamant de Semilly) sprong de ruiter uit Knesselare naar de tweede plaats. Hij werkte het podium af op de rug van Iwatch van 't Ameldonk (I'm Special de Muze). Net buiten het podium strandde Delphine De Wilde met de achtjarige Divana de Laubry (Douglas) foutloos op de vierde plek.

Alle resultaten