Jan Claeys zet zegereeks verder

Er is geen stoppen aan de zegereeks van de Oost-Vlaamse springruiter, Jan Claeys. Voor de vierde week op rij wint Claeys een indoor Grand Prix. In Tielt werd het twee op twee voor Claeys met zijn Charmeur vh Kloosterhof (Fuego du Prelet).

Het paar klokte foutloos af in 37,31 seconden in de 1.30m Grand Prix. Ook Christof Deraedt hield de chrono onder de 38 seconden met Halinka, goed voor de tweede plaats. Donaat Brondeel vervolledigde het podium met Dartagnan.

Zeven combinaties werkten de herkansing foutloos af. Jan Claeys sprong eveneens naar de vierde plek met Diarade de Fribois. De top vijf werd afgewerkt door Francisco Rocha met onder het zadel Kipling.

In de 1.25m proef bleef Donaat Brondeel als enige foutloos onder de 27 seconden. In het zadel van Die Gute Folia (Diamant de Semilly) verwees Brondeel, equteam-ruiter, Randy Sherman naar de tweede plaats. In het zadel van Supreme bleef de Amerikaan, Hanne Lissens met Eefke van het Zoggehof voor.

Op zondag schreef Timothy Jacob de 1.20m hoofdwinst op naam. Op de rug van Ipanema Z was Jacob enkele tienden van een seconde sneller dan Pieter Bouché met Maestro vd Vlasbloemhoeve. Leen Van Rossem vervolledigde het podium met Carpe Diem.

In de 1.10m Pony Grand Prix domineerde Brent de Schrijver. Samen met Konquistador van Orchid's won de jonge ruiter. Hij volgde zichzelf op in het zadel van Orchid's Party Dress. Zoë Baert werkte het podium af met Blinsy.