Jan Claeys springt pijlsnel naar Grand Prix winst op Stoeterij Deloof

Jan Claeys springt pijlsnel naar Grand Prix winst op Stoeterij Deloof

Drie combinaties slaagden er afgelopen weekend in de WVUR Grand Prix barrage foutloos af te werken. Uiteindelijk was het Oost-Vlaming, Jan Claeys die de winst greep met de negenjarige King-Boy.

Samen met Johny Lanckriet's Contact vd Heffinck-zoon was Claeys ongeveer vier seconden sneller dan Leslie Goethals met Car Love Epona B (Cardento). Tom Camerlijnck vervolledigde het podium in het zadel van Dario van de  Achterhoek Z (Deauville de la Vie).

Net buiten het podium werkte Gilles Nuytens de top vijf eigenhandig af. Nuytens sprong met Elando CT naar de vierde plaats en volgde zichzelf op met onder het zadel Vegas de Launay.

Met haar vertrouwde Japrisco Van de Backershoeve (Contact vd Heffinck) hield Anouk Steyaert de concurrentie achter zich in de 1.20m rubriek. De amazones regeerden in deze rubriek. Janne Devriendt volgde op de tweede plek. Op de rug van Jacinta Magdalon bleef Devriendt, Amandine Vanhoutte met Just In Time van Berg op Zoom voor.

De hoogste pony rubriek, een 1.00m proef, kwam op naam van Alona Vanhee met Coldplay. Met één seconde verschil bleef Vanhee Julie Puype met Inora voor. Louise Florizoone vervolledigde het podium met Dourough Gwen.

Alle resultaten