Jan Claeys schittert in nationale Grand Prix van Gèsves

Jan Claeys schittert in nationale Grand Prix van Gèsves

Slechts vier combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de 1.45m nationale GOLD Grand Prix van Gèsves. Twee hielden het foutloos. De snelste chrono kwam daarbij op naam van de Oost-Vlaming, Jan Claeys met onder het zadel zijn vertrouwde Judy Van De Beekhoek (Wandor van de Mispelaere).

Claeys en de 13-jarige BWP-merrie verwezen zo de Waalse amazone, Virginie Thonon naar de tweede plaats. Thonon volgde met Just The Way (Zirocco Blue VDL) op de tweede plaats voor Mateu Estrat met zijn eigen Ventura Mail (Quality Touch).

Net buiten het podium volgde Lien Van Ende als laatste aan de start in de barrage. Van Ende strandde op de vierde plaats in het zadel van haar Caretinio-zoon, Curiosity. Met één tijdsfout in de basisomloop werkte Florent Nicaise de top vijf af op de rug van de sBs-hengst, Dayton Sitte (Ogano Sitte).

Koen De Waele start Oost-Vlaamse zegereeks

Op zaterdag hield de Luxemburgse wedstrijd amazone van Stal Mathy, Charlotte Bettendorf, de Belgen achter zich. Bettendorf sprong naar de 1.40m eindzege met de zoon van Arko III, Amazone Narko Z. Nicolas Houtvast volgde op het podium met de sBs-merrie, Hyper D'elle du Tige (Flipper d'Elle). De derde trede van het podium kwam op naam van Limburger Wout Neven en Ouno de Corlato (Numero Uno).

De Oost-Vlaamse springruiters wisten sterk te presteren in Gesves. Op vrijdag kwam immers de 1.40m hoofdproef op naam van Koen De Waele met zijn eigen gefokte Simply Magic KDW Z. In het zadel van de zoon van Scendix bleef De Waele net geen twee seconden voor op Elodie Guillaume met onder het zadel Mirra (Baedeker). Frederik Cattebeke vervolledigde de top drie op de rug van Oscar vd Bisschop (Diamant de Semilly).


Alle uitslagen