Jan Claeys klasse apart in 1.45m Grote Prijs Turnhout

Jan Claeys klasse apart in 1.45m Grote Prijs Turnhout

Niet minder dan 13 combinaties namen de start in de barrage van de nationale 1.45m Gold League Grand Prix. In Turnhout wist uiteindelijk Oost-Vlaming, Jan Claeys de concurrentie achter zich te houden. Claeys snelde naar de winst met onder het zadel zijn vertrouwde 13-jarige BWP-merrie, Judy Van De Beekhoek (Wandor vd Mispelaere).

Claeys en de vosse merrie bleven net geen seconde voor op Sander Kenis. Op zondag was de Antwerpse springruiter nog goed voor een tweede plaats in de 1.40m hoofdrubriek. Samen met Milana Van De Nianahoeve (Inshallah de Muze) bleef hij Pieter Kenis voor.

Eerder won Kenis de hoofdrubriek op zaterdag en zondag. Op de rug van Igelo (Tangelo vd Zuuthoeve) moest de springruiter zich ditmaal tevreden stellen met een derde plek. Het paar werd opgevolgd door Nick Vrins met No Fathers Girl (Verde Gaio) op vier en Kim Thiry met Maxima T (Elvis Ter Putte) op vijf.

Ook in de 1.35m nationale rubriek sprong Oost-Vlaanderen naar de winst. Benjamin Pieters was heer en meester. Samen met Passionate from Second Life Z (Picasso Z) wist Pieters als enige de herkansing foutloos af te werken. De snelste chrono kwam op naam van Stef Leenaerts met Dakento Z (Dakar VDL) onder het zadel. Het paar tikte één balk uit de lepels.  Het podium werd afgewerkt door Antoine Deprez met onder het zadel de negenjarige Stitch AD Z (Scendix).

Eerder domineerde Pieter Kenis de 1.25m nationale rubriek. Samen met Commander Bond (Corrado I) sprong Kenis naar de winst. De springruiter volgde zichzelf op in het zadel van Quicksilver C (Cicero Z). De top drie werd foutloos afgewerkt door Jan Mertens met onder het zadel Qu Aprice (Epleaser Van 't Heike).

Volledige uitslagen