Henk Clabots houdt Kyle Cuypers van de winst in St Truiden

Henk Clabots houdt Kyle Cuypers van de winst in St Truiden

Henk Clabots heeft afgelopen weekend de regionale 1.25m Grand Prix op naam geschreven in St Truiden. Clabots won de proef met zijn zoon van Vigo d'Arsouilles, Vi Fort Z. Na een barrage met zes wisten slechts twee combinaties een dubbele nulronde te presteren.

Clabots verwees zo Kyle Cuypers met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte)  naar de tweede plaats. De snelste chrono kwam op naam van Edwin Franco met onder het zadel de negenjarige Zangersheide-prijs, Desperado Z (Der Senaat). Het paar sprong één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plek.

Net buiten het podium volgde Tristan Guisson met Amadeus van Spalbeek Z (Atomic Z) op de vierde plaats voor Marie Wauters met Filou d'Isigny (Diamant de Semilly).

Valerie Clauw en Dorien Theybers zorgen voor girlpower

Eerder won Valerie Clauw de 1.15m proef in het zadel van de 15-jarige KWPN-ruin, Crespo. Het paar bleef net geen drie seconden voor op Nico Baerts met onder het zadel de zoon van Dieu-Merci van T&L, Pomme d'Api Junior. Jolien Vanaenrode volgde met Cerona Z (Cero) op de derde plaats.

Dorien Theybers won de dag ervoor de 1.20m met Joker. Op de rug van haar eigen 10-jarige Comet 257 (Concetto) bleef de Limburgse amazone ruim voor op Kaat Pluymers met onder het zadel Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence van 't Gelutt Z). Edwin Franco werkte de top drie af in het zadel van de zoon van Der Senaat, Desperado Z.

Alle uitslagen