Guust Boon scoort sterk in ponyrubrieken Turnhout

Guust Boon scoort sterk in ponyrubrieken Turnhout

Vier duo's kwalificeerden zich op zaterdag voor de herkansing in de 1.20m pony rubriek van de Gouden Laars. In Turnhout zette uiteindelijk Guust Boon de beste prestatie neer met zijn eigen Berlin Des Iliers. Samen met de 10-jarige witte ruin bleef hij ruim één seconde voor op de concurrentie.

Het volledig podium slaagde er niet in het hout in de lepels te houden. Op de tweede plaats volgde Yari Van Den Branden met onder het zadel Picobello van de Barthoeve (Brownboy TH x Eternity Van De N. Ranch, fokker: Sofie Van Dyck). Het duo werd opgevolgd door Clémentine Lux met Eoghan de Seguret (Coolillaun Cushlawn x Kingstown Rory).

Net buiten het podium strandde Zoë Verschooten op de vierde plek met Albert terwijl Carlotta Stegen de top vijf afwerkte met Victor.

Zoë Verschooten en Chloé Hoste verzekeren girl power

Eerder schreef Zoë Verschooten al de 1.10m pony rubriek op naam. Samen met haar Albert bleef ze in deze proef Carlotta Stegen met Pacific Js (Mercurius) voor. Jonas Van Dijck werkte het podium af in het zadel van Oblesse (Orchid's Romario II).

De 1.00m proef werd gewonnen door Chloé Hoste met Mieke. Janne Caals volgde op de tweede plaats in het zadel van Luminahof's Hyacinth (Riddersholm Salem). De derde plaats kwam in deze proef op naam van Myrthe Koning met Domino (Stalyte mr Koyle).

Eerder hield Tesse Geboers (Tommy), Chloé Hoste van de winst in de 90cm. Hoste volgde toen op de tweede en derde plek met Enjoy en Mieke.

In de 80cm won Wout Smits op de rug van Danouska.