GP-winst voor Bart Clarys in Sportstal Vanderhasselt

GP-winst voor Bart Clarys in Sportstal Vanderhasselt

Bij Sportstal Vanderhasselt werd afgelopen weekend gesprongen in de Big Tour. In de 1.40m Grote Prijs ging de winst naar Bart Clarys in het zadel van Katharina DW (v. Calvaro Z).

Een volledige Belgische top vijf in de 1.40m Grote Prijs had Bart Clarys op één. In het zadel van Katharina DW (v. Calvaro Z) zette hij de snelste tijd neer. Ze kregen het echter niet cadeau want Benjamin Pieters zat hen op de hielen met Okinawa maar werd tweede. In de top drie zagen we nog Christophe Vanderhasselt met Kraque Boom d'Avifauna Z (v. Kannan). 

Net buiten het podium kwam Rik Geirnaert met Nabor vh Zwarte Gat (v. Elvis ter Putte) op vier gevolgd door Iris Vanderschueren met Levana STW (v. Fantomas de Muze) op vijf. 

Rubriek 1.30m

Over 1.30m was Niki Geenens de beste op Ho Chi (v. Toulon). Het duo bleef twee-en-een-halve seconde voor op Christophe Leutenez die met Fire Rock du Lozon (v. Contendro) tweede werd. Giovanni Quaghebeur besloot de top drie in het zadel van Mambo nr5 van de Bucxtale (v. Quality Time). Lieve Tuerlinckx vulde met Aquila van de Bergvijverhoeve (v. Chatman) de vierde plaats in voor Cedric De Maertelaere en Orion van Sappenleen (v. Kannan) op vijf. 


Bekijk alle resultaten van de Big Tour hier

Medium Tour

In de Medium Tour zette Christophe Vanderhasselt de 1.35m-rubriek op zijn naam met Ellipse de Lezellec (v. Kannan). Thomas Mertens was op Doraya de Bo Z (v. Dominator) goed voor het zilver, Benjamin Pieters volgde met Passion Second Life op brons. Vanderhasselt domineerde zowat de top tien en werd met Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) nog eens vierde. Ook Mertens had nog een tweede ijzer in het vuur en reed op Cadeau de Bo Z naar vijf.


Bekijk alle resultaten van de Medium Tour hier

Small Tour

Over 1.20m hield Guust Boon alle concurrentie achter zich op Unite d' Hyrencourt Z (v. Udancer Hero). Annelore Roegiers reed naar de tweede plaats op Envie van de Kasteeldreef Z (v. Elvis ter Putte). Leontine Gheeraert stond lang op twee in het zadel van Cesar maar werd uiteindelijk derde. De West-Vlaamse amazone hield haar vriend Gauthier Soete op afstand en verwees hem buiten het podium naar vier met Malvaro. Beatriz Guns werd op Aganetta de Bornival Z vijfde. 

Bekijke alle resultaten van de Small Tour hier