Gouden duo Jolien Demeyer - Grande J doet het opnieuw

Gouden duo Jolien Demeyer - Grande J doet het opnieuw

Binnen de West-Vlaamse LRV werking maar ook daarbuiten zijn het twee klinkende namen - Jolien Demeyer en Grande J (v. Clinton). Afgelopen weekend bewezen ze nog maar eens wat voor een gouden duo de twee vormen op de piste van de New Flandria Ranch. Wij zijn alvast de tel van het aantal overwinningen dat ze samen behaalden kwijt... 

De klasse Zwaar is deze winter opnieuw een goed gevulde rubriek binnen West-Vlaanderen. Ook Jolien Demeyer was opnieuw van de partij met haar trouwe compagnon Grande J (v. Clinton) onder het zadel. En dat zal de concurrentie geweten hebben. Ze gaven de andere combinaties het nakijken en grepen de winst in een tijd van 29,29. Stive Hoflack zorgde voor het meeste weerwoord op Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper vd Heffinck) maar moest genoegen nemen met de tweede plaats met een tijd van 30,83. Met de chrono op 32,05 eindigde Ruben Lannoo op de derde plaats met eveneens een nakomeling van Cooper vd Heffinck onder het zadel, Javeline

Winnares van vorige week, Aurelie Deloof strandde deze keer op vier in het zadel van Le Rêve van 't Zorgvliet (v. Nabab de Reve). Ook Camiel Capoen hield er een foutloze barrage aan over en eindigde op vijf met Isn't it Ironic (v. Zento). Deze top vijf hield als enige het hout van de barrage in de lepels. 

In de klasse Midden sprong Auri Callewaert naar de winst op de rug van Juvani du Val Fleuri Z. Met anderhalve seconde voorsprong verwees de amazone uit Ardooie Samir Brahimi in het zadel van Kumi Star van de Schelpenhoeve (v. Nonstop) naar twee. De top drie werd afgesloten met Dieter Desutter op Jamaica F (v. Damiro F). 

De ruiters van de klasse Licht hielden het tot op de laatste combinatie spannend. Yana Coppillie leidde het klassement na een vliegensvlugge barrage met Origie van 't Couthof (v. Spartacus) maar zag vanuit de inspringpiste hoe Bart Declerck als één van de laatste combinaties toch nog de winst kon afsnoepen. Met Fonske van op De Buiten (v. Eldorado van de Zeshoek) leidde hij de ereronde. Jolien Hoekman's Jasmijn vd Heffinck (v. Diabeau) was goed voor de derde plaats. 

Klik hier voor alle resultaten