Gilles Thomas schittert in Grote Prijs Ternat

Er was heel wat nationale sport deze week in België. De eerste manche van de Greenfield Diamond League at Masters of Hippique.Immo werd uiteindelijk gewonnen door Gilles Thomas. Drie combinaties slaagden erin een dubbel foutloze prestatie neer te zetten in de 1.45m Grand Prix.

De snelste chrono kwam op naam van Gilles Thomas met de BWP-ruin, Mystic C Van t Heyveld. In de barrage bleef Thomas met de zoon van Thunder vd Zuuthoeve, ruim twee seconden voor op Francois Mathy Jr met onder het zadel de sBs-hengst, Casanova de l Herse. Als kers op de taart zette Thomas ook de derde plek op zijn naam.

Hij vervolledigde het podium met onder het zadel de 14-jarige Aretino 13. De ruin werd vorig jaar nog uitgebracht door You Zhang en voordien door voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman. Thuis-ruiter, Christophe Vanderhasselt volgde net buiten het podium op de vierde plaats. In het zadel van Arthuro de Sarlar (Breemeersen Adorado) bleef Vanderhasselt, Jules Van Roosbroeck met Nanta (Elvis ter Putte) voor.

Francois Mathy Jr pijlsnel in de 1.35m

Eerder won Francois Mathy Jr de 1.35m rubriek door als enige foutloos onder de 28 seconden te blijven. De Waalse springruiter won met de SF-ruin, Classical De Kreisker voor Yves Vanderhasselt met onder het zadel Lelielounka Stw (Emerald). In deze rubriek werkte Tom Verduyn de top drie af met de BWP-merrie, Obeisse de Regor (Quidam de Revel II Z).