Gilles Nuytens schittert tijdens Youngster Tour bij Sentower Park

Gilles Nuytens schittert tijdens Youngster Tour bij Sentower Park

Na twee mindere dagen voor Gilles Nuytens en Ohlala vh Kluizebos (Jamal Vd Heffinck) kwam het paar vandaag schitterend van start tijdens de jonge paarden proef voor 7- en 8-jarige paarden bij Sentower Park. Een dubbel foutloze omloop en een sterke chrono leverden hen een welverdiende zilveren medaille op.

De Brit Scott Brash zorgde voor het beste resultaat, en stuurde de 8-jarige Kannan dochter, Hello Vittoria, in 26.78 seconden naar de overwinning. Gilles Nuytens kwam in het zadel van de 8-jarige BWP merrie Ohlala vh Kluizebos als allerlaatste aan zet, en snelde met net geen seconde meer op de chrono naar een knap zilveren resultaat. Met een verschil van veertien honderdsten ging het brons naar de Zweedse Antonia Pettersson Häggström, die op de 8-jarige vosmerrie Etoile de La Roche (Qlassic Bois Margot) als laatste foutloze onder de 28 seconden wist te eindigen. 

Tom Sneppe en de 7-jarige AES merrie Pippa Ter Linden (Richebourg) klokten af in een tijd van 28.67 seconden, wat hen een plaats als vierde in de prijsuitreiking opleverde. Achter hen volgde de Duitser Alois Pollmann-Schweckhorst op de rug van de 7-jarige Westfalen ruin Diego 561 (Diamant de Semilly) als vijfde.

Vind de volledige uitslag hier.