Frank Deckers niet te stoppen bij het Sentower Park

Frank Deckers niet te stoppen bij het Sentower Park

Afgelopen weekend verzamelden ook heel wat springcombinaties in Opglabbeek voor de Animo Cup. Tijdens de eerste dag werden meteen de hoogste hindernissen gebouwd. In de 1.40m hoofdrubriek liet Frank Deckers de concurrentie achter zich met de Namelus-zoon, Justin. Het duo bleef als enige foutloos onder de 30 seconden.

Op ruim twee seconden volgde landgenote Elke Appeltans met de BWP-merrie, Nektar de Vauxelles (Etoile van 't Oudbos). Appeltans bleef één honderdste van een seconde voor op Mathieu Bourdeauhui met de dochter van Toulon, Totality Z.

De combinatie werd opgevolgd door Bernardo Mathias die met Ludwig Criel's Nona Jw (Kashmir van Schuttershof) voor Karim Ghaibi met Lord Lexus Z (Lord Z) bleef.

Op vrijdag schreef Roy Hanlon de hoofdproef op naam. Hanlon won de 1.35m rubriek met Stal Bijloos' Arcano Z (Andretti). Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Dries Dekkers plaatste zich op de tweede plek. In het zadel van Hippos van de Rostal (D'Ukase) verwees Dekkers, Gauthier Mercenier met Hobbit (Jenson van 't Meulenhof) naar de derde plek. 

In de 1.20m rubrieken op zondag en zaterdag waren de eindzeges eveneens Belgisch. Eva Vanderspikken won op zaterdag met onder het zadel Chupa Chup Z (Chuppendale). Het duo bleef nipt voor op Sander Geenen met Centadano (Centadel) en Kelly Jochems met Mausi.

Op zondag won Kyle Cuypers met zijn Mystic Lady van 't Buxushof. Samen met de dochter van Toulon won Cuypers ook al de week voordien. Tilo Tucht volgde met Chaccomo 10 (Chacco-Blue) voor Matthias Bojer met Chocochamp (Canturano).

Alle resultaten