Femke De Graaf schittert in Gouden Laars Grand Prix Waregem

Femke De Graaf schittert in Gouden Laars Grand Prix Waregem

Afgelopen weekend kwamen de Gouden Laars combinaties aan de start in Waregem. Op West-Vlaamse bodem kwalificeerden zich slechts twee combinaties voor de herkansing in de 1.40m rubriek. Femke De Graaf sprong uiteindelijk naar de winst met de 8-jarige BWP-merrie, Oilily Van t Hellewater.

Het duo tikte alsnog één balk uit de lepels in de herkansing. De snelste chrono kwam op naam van Yana Jansegers met de BWP-ruin, Orlando Van de Afspanning (Kartouzo van 't Kathof). Met twee springfouten volgde het duo op de tweede plek voor Louis Lambrecht met Ziggy Stardust Z (Zandor Z).

Net buiten het podium volgde Rania Dindane met Oralando Van D Elzendreef (Dieu Merci van T&L) op de vierde plek voor Stive Hoflack met onder het zadel Kieffer van de Oosterwalle (Cooper Van de Heffinck).

Rik Nauta laat opnieuw van zich horen

In de 1.30m rubriek leverde Rik Nauta de winnende prestatie. Nauto sprong naar de winst met Limestone Grey Het paar zet zo hen zegereeks verder. Op het podium volgde Louis Lambrecht met de 11-jarige zoon van Zandor Z, Ziggy Stardust Z. Femke De Graaf werkte de top drie af met onder het zadel de BWP-merrie, Picante Ter Elzen (Elvaro).

Eerder won Emma Gilgemyn de 1.20m proef. Op de rug van Happy Lady de Winghe (Lancer II) bleef de amazone Lotte Vanderrusten met O Kiss Tiji ST (Action Breaker) voor. Juliette De Wilde verzekerde een volledig vrouwelijk podium met onder het zadel de zevenjarige Abercrombie (Ovidius).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Evy Claeys. In het zadel van Nasty-Flamme (Houston) bleef Claeys de Oost-Vlaamse, Ella Bomere met Caelum Ter Wilgen (Quick Star) en Chanel De Roeck met Kashmira Van de Lentakker (Kashmir Van Schuttershof) voor.