Ester Pint en Pytha Noël grote winnaars in Zellik

Ester Pint en Pytha Noël grote winnaars in Zellik

De Winterjumping bij Bomaco werd afgelopen weekend afgetrapt in een gloednieuwe accommodatie. De recent ingerichte rijhal, die twee wedstrijdpistes, één inrijpiste en een fijn cafetaria met terras op hoogte omvat, werd meteen ten volle gedoopt. Op zaterdag schreef Ester Pint in het zadel van Innamorka (Vittorio) de 1.20m hoofdproef op haar naam. Een dag later reed Pytha Noël met Berlin des Iliers naar winst in de hoogste ponyproef over 1.00m hoogte.

Op de hoofdpiste sprong Ester Pint op zaterdag avond een perfect parcours op de rug van Innamorka. Het duo liet alle balken in de lepels liggen tijdens beide fases van het 1.20m hoge parcours, en veroverden in een tijd van 30.62 seconden het goud. Danny Van Es klokte met Cobelensky Z (Cornet Obolensky) net 30 honderdsten trager af en moest zo tevreden zijn met zilver. Het podium werd afgesloten door Robin Schepers en Nalu by P&S (I Am Moerhoeve's Star).

In de voorgaande 1.10m proef wist enkel de top drie foutloos onder de 29 seconden te blijven. De overwinning ging naar Esteban Basselet en Soyau d'Upen (Joyau de Bloye), die een tijd van 28.25 seconden neerzetten. Ellen De Swert stopte op de rug van Andretti S (Corland) de klok op 28.71 seconden en ging zo met de tweede plaats lopen. Echtgenoot Danny Van Es reed met Zico V net 4 honderdsten trager rond en won de bronzen medaille. 

Pytha Noël schittert in hoogste ponyrubriek

In de 1.00m hoogste ponyrubriek zette Pytha Noël in het zadel van Berlin des Iliers een razendsnelle tijd van 23.92 seconden neer, wat haar aan de kop van het klassement plaatste. Fleur Volckaerts en Davino (Aertbreaker) hadden een kleine 70 honderdsten langer nodig en volgden als tweede. Het brons mocht in ontvangst worden genomen door Lars Van Rossem op de rug van Orchid's Manique, die als laatste combinatie volledig foutloos wisten te blijven.

Vind alle resultaten hier.

F.: © Ester Pint & Innamorka