Estee Bomeré overklast concurrentie bij Vincent Martens

Estee Bomeré overklast concurrentie bij Vincent Martens

Estee Bomeré was afgelopen weekend de grote winnares van de zevende manche in de Winterwerking van Vincent Martens. 

De hoofdrubriek was er eentje met de hindernissen op 1.20m hoogte. Met z'n elven kwamen ze aan de start en geen enkele van hen was op een fout te betrappen in de basisronde. De barrage bleek andere koek want enkel de top vijf rondde die foutloos af. Estee Bomeré had met Jade van ten Breebroek een snelle tijd van 25,60 en zette zich met twee seconden voorsprong helemaal bovenaan het klassement. Siebe Mariman volgde op twee nadat hij Ma Fleur van de Kruishoeve in 27,59 over de finish reed. Met 27,95 op de klok zat Joeri Vandewaetere hen op de hielen op de derde plaats met Queeny Rosy van 't Vrijbos. 

Estee was niet de enige uit de familie Bomeré uit op goud, ook vader Bart Bomeré streed mee voor een ereplaats. In het zadel van Naloubet I werd hij vierde. Günther De Zutter kwam op vijf met Dobbiaco Z. 

Proef 1.10m

De Zutter zette Dobbiaco Z al eerder in en met succes want het duo zette de rubriek over 1.10m op naam. Met de top drie allemaal binnen de 25ste seconde waren zij de snelsten. Luc Vandermeersch eindigde op de tweede plaats met Forever terwijl Cedric De Maertelaere net als vorige week de derde plaats innam met Libelle Ssb. Op vier eindigde Evelien Cattoir met Nyona van de Reynaert voor Jonas Soenen die vijfde werd in het zadel van Sieur Ste Hermelle.

Proef 1m

Het hoogste schavot van de rubriek over 1m werd wederom bezet door Vincent Martens. Met Pleasure onder het zadel hield hij net als vorige week alle concurrentie achter zich, en hoe. Het duo snelde over de eindmeet in een tijd van 32,67 wat bijna vier-en-een-halve seconde sneller was dan de concurrentie. Amber Adam en Moon Jumper sprongen zich een weg naar de tweede plaats nadat de basisronde de doorslag gaf. Adam moest haar barragetijd delen met Estee Bomeré, die haar basisronde net iets trager aflegde met Quinten van ten Breebroek en zo derde werd.

Pony's

In de hoogst verreden ponyrubriek liet Léonie Buyck de concurrentie achter haar. In het zadel van haar pony Dart sprong ze feilloos over de 1m hoge hindernissen. Het zilver was voor Dylana de Wannemaeker op Mieske gevolgd door Zita De Wilde met Orchid's Nanette. Voor Zita was er nog een vijfde plaats met Unlimited Dee van de Eekhoek. Daartussen kwam Aure De Schrijver op vier met Orchid's Party Dress. Als laatste waagde ook Lars Verschueren zich aan het parcours over 1m met Orchid's Manique. 

90cm

Voor De Wilde stonden er enkel maar foutloze omlopen op het menu afgelopen weekend want de jonge amazone domineerde de proef over 90cm. Met de teugels van Orchid's Nanette in handen sprong ze naar winst terwijl haar ronde met L'Eros van het Eikerhof haar de tweede plaats opleverde. Léonie Buyck zat hen op de hielen maar strandde op drie met Dart. Nand Vullers was goed voor de vierde plaats met Quinto VM gevolgd door Dounia Lambrecht en MirellaHens.

80cm

Geen houden aan De Wilde want ook de 80cm schreef ze op naam, deze keer met Tekila. L'Eros van het Eikerhof was wederom goed voor zilver onder De Wilde, Stien Bultinck werd derde met Fiji. Rachelle Ceuterick kwam op vier in het zadel van Anney BZ voor Estelle De Groote met Capus vd Korte Keer.

Volledige uitslag