Ernest Coucke en Emma Demuynck zijn de beste bij Jumping Gaverbeek

Ernest Coucke en Emma Demuynck zijn de beste bij Jumping Gaverbeek

De voorlaatste jumping bij de Gaverbeek sloot Ernest Coucke in het zadel van Jokari v/d Munthe met glans af door er als enige een dubbel foutloos resultaat in de 1.20m hoofdrubriek neer te zetten. Ook Emma Demuynck mocht met een gouden medaille om de hals huiswaarts keren na winst in de 1.10m proef, terwijl Lotte De Wannemaeker zich tot beste ponyruiter mocht kronen.

Ernest Coucke en Emma Demuynck bovenaan bij hoogste paarden rubrieken

De proef over 1.20m sloot een gevulde wedstrijddag in Waregem af, waarbij Ernest Coucke samen met Jokari v/d Munthe als enige dubbel nul wist te blijven. Hij nam het in de barrage op tegen Elise Baert, die op de rug van Nazzaro Van De Vijverhoeve met twee springfouten als tweede eindigde.

Eén proef eerder was de winst al voor Emma Demuynck en Jetset, die het in de barrage wonnen van Yves Peysens met Tinkerbell. Het brons ging daar naar Geoffrey Depypere die in het zadel van Katinka v/d Noordheuvel de snelste tijd bij vier strafpunten in de basis neerzette.

Lotte De Wannemaeker beste bij pony's

De hoogste ponyrubriek werd op naam van Lotte De Wannemaeker geschreven. Samen met haar pony Okidoki F Van het Juxschot mocht ze als enige de tweede fase aanvatten over 1m en behield ook daar de nul. De jonge amazone liet zo Gaëlle Stofferis en Basile Tsjoen achter zich, die elk één springfout kregen in de eerste fase.

Over 90cm sprong Estelle Degroote naar de overwinning op de rug van Kappische Van De Kortekee. Het duo zette de snelste tijd van vier dubbel foutloze combinaties neer, en lieten zo Gaëlle Stofferis met Scott Van De Waterhoeve en Astrid Sallemeyn op Nelke kort achter zich.


Vind alle resultaten van de dag hier.