Eric Polfliet ziet zijn fokproducten goud en zilver pakken op SBB Competitie voor Jonge Paarden LRV-Gewest Tielt

Eric Polfliet ziet zijn fokproducten goud en zilver pakken op SBB Competitie voor Jonge Paarden LRV-Gewest Tielt

Het LRV-gewest Tielt vindt al een aantal jaren de perfecte locatie voor de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Stal De Ark in het West-Vlaamse Kortemark. De Corona-break van 2020 bracht daar gelukkig geen verandering in. Perfecte locatie, goede bodems, mooie springpiste … ideaal weertje. Perfecte omstandigheden voor mooie sport met jonge paarden en gemotiveerde ruiters en amazones.

Pandora van de Kruishoeve en Stef Robberecht winnen bij de zesjarige springpaarden

In de reeks zesjarige springpaarden bleven drie combinaties foutloos na de twee basisomlopen.  Alleen Stef Robberecht kon met Pandora van de Kruishoeve, foutloos blijven in de barrage. Deze Pandora is een fokproduct van Eric Polfliet. Hij koos voor de hengst Cidane (Heartbreaker x Ramiro Z) op de merrie My Lady van de Kruishoeve (Elvis x Clinton) die op dit moment onder het zadel van Caroline Devos-Poels presteert. De moeder van deze My Lady,  Aphrodite van de Kruishoeve, tekende oa. voor het moederschap van Figo van de Kruishoeve (v. Vigo d’ Arsouilles) die oa. met Nicola Philippaerts en met een Braziliaanse ruiters internationaal op 1.50m. niveau sprong.

Phaedra Polfliet (LRV Moerbeke Waas) en Penelope van de Kruishoeve, maakte het succes voor fokker Eric Polfliet compleet. Deze Penelope is een dochter van de eventinghengst Leipheimer van de Verahof (Vigo d’Arsouilles x South Gale XX) die succesvol onder het zadel van Karin Donckers op het allerhoogste niveau in de eventingsport loopt. Penelope van de Kruishoeve kreeg  van haar moeder  (It Safe xx x Schabernack xx ) ook een flinke scheut ‘puur volbloed’ mee.

Sam Van Den Abeele (LRV Sijsele) plaatse Peche van de Mispelaere (Kadans van de Mispelaere x Landsieger I) op de derde plaats. Peche werd geboren in de stallen van Joris en Mia Vermeulen uit Maldegem. De vierde plaats ging naar Pia Pandora (Cantario x Heartbreaker), gefokt door Ruben Redde. Lennart Vermeulen zorgde er met Petit Filou van de Nachtegaele (Chacco Me Biolley x Don Quichot – fokker: Isabel Lafaut) dat de top-vijf volledig BWP-getint was.

bron: LRV