Emile Beke schittert in Gouden Laars St-Katelijne-Waver. Huldiging Natasja Lenglez

Emile Beke schittert in Gouden Laars St-Katelijne-Waver. Huldiging Natasja Lenglez

De Gouden Laars was te gast bij de Groentenjumping. In de hoogste pony rubriek  snelde Emile Beke met zijn eigen Ella van 't Wezehof naar de winst. Geen enkel duo slaagde erin een dubbel foutloze omloop te springen.

Op het podium volgde Yari Van Den Branden met de BWP-merrie, Picobelle van de Barthoeve (Brownboy TH). Ines Van Dijck vervolledigde het podium op de rug van de zoon van Conor Mac Nessa, Goliath Van De Groenweg.

Het paar werd opgevolgd door Merel Braspenning met onder het zadel Parco van 't Hollandhof (Berktzicht Jekilja). Jonas Van Dijck werkte de top vijf af met de 12-jarige merrie, Oblesse (Orchid's Romario II).

Jef Peeters neemt ruime voorsprong

Eerder snelde Jef Peeters met Qatar Optimus (Orchid's Romario) naar de 1.10m eindzege. Als enige bleef het paard foutloos onder de 29 seconden en verwees zo Kirsten Franken met Magic Lady vd Ossenhoek (Lomansheide Brent) naar de tweede plek. Joelle Muijres werkte de top drie af met de 15-jarige Donna.

De 1.00m winst kwam op naam van Louis-Victor Stockman met de NRPS-merrie, Berktzicht Sharoma (Oosterbroek Francois). Het paar bleef ruim twee seconden voor op Charlotte Deronne met Edition Speciale en Tesse Geboers met Tommy.

Dank u Natasja Lenglez

Als extra werd Natasja Lenglez in de spotlights geplaatst. Na 12 jaar het boegbeeld geweest te zijn van de Gouden Laars geeft ze de fakkel door aan Lotte Vandenberghe.



F. © Groentenjumping / Anouk Pabiszak