Ellen Vandeven scoort goud in hoofdproef Winterwerking Vincent Martens

Ellen Vandeven scoort goud in hoofdproef Winterwerking Vincent Martens

Na twee extra jumping dagen bij Vincent Martens op vrijdag en zaterdag, vond zondag 4 december de vierde wedstrijd van de reguliere winterwerking plaats. Deze kwam 's avonds tot een hoogtepunt tijdens de 1.20m hoofdrubriek, waarin Ellen Vandeven in het zadel van Titanne vd Rottery Z (Thunder vd Zuuthoeve) naar de onbetwistbare winst sprong. 

Slechts zeven deelnemers waagden zich zondag avond aan het 1.20m hoog gebouwde parcours, dat gunstig gebouwd stond voor het merendeel van hen. De vijf combinaties die uiteindelijk van start kwamen tijdens de barrage waren sterk aan elkaar gewaagd. Toch stak één iemand er met kop en schouders boven uit; Ellen Vandeven zette op de rug van de 7-jarige schimmelmerrie Titanne vd Rottery Z opnieuw een foutloze omloop neer, en wist in een tijd van 26.39 seconden zich met sterke voorsprong als eerste te klasseren. Johan Janssens volgde met de Grand Cru van het gavershof op een kleine drie seconden en nam zo het zilver mee naar huis. Als derde op het podium plaatste Timothy Denutte zich op Qira met de laatste foutloze tijd van 35.27 seconden.

Goud in 1.10m nummer naar Günther De Zutter

Ook één proef eerder kon het merendeel van de startende combinaties feilloos naar de barrage doorstoten. Van de zeven kandidaten die daar opnieuw de nul wisten de behouden, zette Günther De Zutter met Dobbiaco Z een onklopbare gouden tijd van 26.06 seconden neer. Magalie Lannoo wist op de rug van Emilio eveneens de chrono onder 27 seconden te stoppen, en werd zo tweede. Met een tijd van 28.32 seconden ging het brons naar Lisa Walcarius en Kelsa Du Vert Pignon.

Hoogste ponyrubriek gewonnen door Paulien De Spiegeleer

Op zondagmiddag kwamen de ponyruiters aan zet voor hun hoogste proef over 1m hoogte. Daar ging de overwinning naar Paulien De Spiegeleer, die in het zadel van Violet van het Koetshuis als één van de tien barrage kandidaten afklokte op een niet te kloppen 24.10 seconden. Achter De Spiegeleer vulde Zita De Wilde het podium verder aan. Samen met Orchid's Nanette werd ze tweede in 24.74 seconden, en ook het brons ging naar haar door op de rug van Unlimited Dee Van De Eekhoek zonder springfouten en met 27.22 seconden op de klok te eindigen.

Vind alle resultaten van zondag HIER.