Elke Appeltans, Leen Geysen en Ronald Steegmans zijn de nieuwe Limburgs LRV kampioenen

Elke Appeltans, Leen Geysen en Ronald Steegmans zijn de nieuwe Limburgs LRV kampioenen

Afgelopen weekend verzamelden de Limburgse LRV ruiters in Hechel-Eksel. In de Klasse Zwaar kwalificeerden vijf combinaties zich voor de herkansing. Het podium werkte het verkort parcours foutloos af.

Uiteindelijk greep Elke Appeltans de gouden medaille met Diva Z (Dicasi). Het paar klokte foutloos af in 36,00 seconden en bleef zo nipt voor op Luc Geerts. Geerts volgde op het podium met Kabisto (Ogano Sitte). Steven Konings werkte het podium af in het zadel van de 10-jarige Zirocco Blue VDL-zoon, Egupardie.

De snelste tijd kwam op naam van Ruben Houben met No Nonsens van Visa Versa Z (Nonstop). Het paar was ruim twee seconden sneller dan Appeltans maar strandde op de vierde plaats met één springfout. Danny Loos  en Kinky Boy van het Gildenhof werkten de top vijf af in dit kampioenschap.

Leen Geysen wint goud en Zilver

De Diepenbeekse amazone liet opnieuw van zich horen in de klasse Midden. Geysen sprong naar het goud met Lukito vh Yzeren Lindenhof (Heros vh Ijzeren Lindenhof). De voormalige equteam-amazone volgde zichzelf bovendien op met Let's Go vh Yzeren Lindenhof. Jasper Schepers werkte het podium af me tonder het zadel Nel van 't Geyzeven.

Ronald Steegmans won de titel in de klasse Licht. Samen met Mochito van de Heide (Carabas vd Wateringhoeve). Inge Pieck volgde met No Fathers Girl op het podium voor Danny  Loos met O. Ziezo DB.

Alle resultaten