Eliah Pieters snelt naar Gold League zege in Lier

Eliah Pieters snelt naar Gold League zege in Lier

Deze week komen de nationale springruiters ook bij het Azelhof aan de start. In de Gold League in Lier stond op zaterdag de 1.40m als hoogste rubriek op het programma. Met net geen twee seconden voorsprong op de concurrentie stelde Eliah Pieters zich uiteindelijk bovenaan de ranking op met Karnivale Van 't Klavershof.

Samen met de 12-jarige BWP-ruin bleef Pieters net geen twee seconden voor op Rania Ghailani met onder het zadel de sBs-merrie, Hatina Van de Kapel. Kersverse papa, Randy Sherman, werkte de top drie af. De Amerikaan, die in België woont, loodste zijn eigen negenjarige dochter van Elite, Conthoona foutloos naar de derde plek.

Het paar werd opgevolgd door Niels Bruynseels die met Diornella-D (Diamant de Semilly) voor Amber Bogaert met Boelle van hof ter Naillen (Nabab de Reve) bleef.

Thibault Geerens en Eliane de Beule schitteren on top

Eerder sprong Thibault Geerens naar de winst in de 1.30m rubriek. Op de rug van de 11-jarige SF-ruin, Beluga Ste Hermelle (Vauban de Ste Hermelle) bleef Geerens ruim twee seconden voor op naamgenoot, Thibault Vermeulen. De Oost-Vlaming volgde met Jacarta van 't Ravennest ( Contendro-Grande), voor Joris Geenen met onder het zadel de BWP-ruin, O Tentic (Kasanova de la Pomme).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Eliane de Beule en haar vertrouwde  16-jarige Girlybet R. Samen met de dochter van Querlybet Hero won de Beule de 1.20m proef voor Lauranne Spits met Happy van de Gulden (Casall). Sven van Lent werkte het podium van deze ochtendrubriek af met Cento Lano vh Roelhof Z.

Alle resultaten