Demi Smeets op één bij Ponymasters De Damburg

Demi Smeets op één bij Ponymasters De Damburg

De derde manche van de Ponymasters bij Rijhal de Damburg in Bocholt zag afgelopen vrijdag een stevig aantal deelnemers aan de start van de verschillende proeven verschijnen. 's Avonds laat ging de overwinning in de 1.10m hoofdproef naar Demi Smeets en haar pony Nico, Jade Loos kreeg in het zadel van Nuriël het goud van de eerdere 1.00m proef om de nek gehangen.

Tijdens de Ponymasters bij De Damburg kunnen ponyruiters zich aan elkaar meten in proeven gaande van balkjes springen tot het rondspringen van een uitdagend 1.10m parcours. Hoe hoger de proef, hoe minder deelnemers, maar hoe steviger de concurrentie. Tijdens de 1.10m rubriek kwamen slechts twee ruiters aan de start, die beide een foutloze omloop neerzetten. Het goud ging er dan naar Demi Smeets, die samen met haar pony Nico iets sneller de chrono kon stoppen dan Free Leen op de rug van Sensation.

De zeven combinaties aan de start van de eerdere 1.00m proef hadden net wat meer moeite om alle balken in de lepels te laten liggen. Uiteindelijk won Jade Loos in het zadel van Nuriël de proef, door bij vier strafpunten de snelste tijd van 29.62 seconden af te leveren. Met slechts een verschil van zeven honderdsten ging het zilver ging naar Lore Geutjens en Pablo, die dan weer een seconde sneller wisten de blijven dan de bronzen Hanne Jansen op Pixie.

Vind de volledige uitslagen hier.