Demeersman en Vaes winnen hoofdrubrieken KR

Demeersman en Vaes winnen hoofdrubrieken KR

In Kattevenia in Genk stond er dit weekend de eerste officiële KR wedstrijd van het seizoen op het programma. In de hoogste reeks ging de overwinning naar Kelly Vaes. 

Vaes sprong een foutloze tweede fase in het zadel van Gytha vh Hemmenhof en klokte af in 34,14 seconden. Hiermee was ze ruim een seconde sneller dan Senne Poossen die met Navaro op de tweede plaats eindigde. Ook zie lieten het hout onaangeroerd en finishten in 35,77 seconden. Tom Moris nam de derde en de vierde plaats voor zijn rekening. Voor de derde plaats zadelde hij Galanse, voor de vierde plaats haalde hij Brenda van stal. Senne Poosen en Air Blue Z vervolledigden de top vijf.

Ook op vrijdag werd er al een 1m20 rubriek gesprongen. Die werd gewonnen door Lars Demeersman. Hij en Lambick vd Vlindervallei sprongen een foutloze ronde in 32,30 seconden. Marc Bastiaens en Oleron vd Vossekant eindigden hier op de tweede plaats. Ze behielden de nul en finishten in 38,11 seconden. Robin Zeelmaekers en Flower eindigden op de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 39,27 seconden. 

Kim Horrix (Sammy Again) en Merel Vandebroek (Marco vd Oude Heihoef) vervolledigden de resultaten