Danny Van Es regeert op Jumping With Love

Danny Van Es regeert op Jumping With Love

Afgelopen weekend liet de Vlaams-Brabantse springruiter, Danny Van Es opnieuw van zich horen. In de 1.25m Grote Prijs op Jumping With Love sprong Van Es naar de overwinning. 

De regionale Grote Prijs draaide uit op een barrage met acht. Daarin hielden twee duo's het hout in de lepels. Samen met Hamilton (Obourg) bleef Van Es ruim drie seconden voor op organisator Nick Van Turnout met onder het zadel Matador (Emerald). Marnick Spits volgde op de derde plek.

Spits loodste zijn Carlina DH (Caretino) bijna één seconde sneller dan Van Es door de finish, dan wel met één springfout. Het paar bleef zo Tom Bonny met Hocus Pocus van de Lucashoeve en Danny Van Es met Zico V voor. Beide duo's noteerden in ex aequo de snelste chrono.

Eerder sprong van Es ook al naar de 1.20m overwinning met zijn Hamilton. Het paar was toen ruim één seconde sneller dan Lauren Nuyens die het podium afwerkte met Just Daddy P en Isaura De La Ferme Blanche.

Ook op vrijdag domineerde Van Es maar moest zijn meerdere erkennen in zijn partner, Ellen De Swert. Samen met Cantchelaro bleef ze nipt voor op haar partner die het podium afwerkte met Go For It Ninohorse en Hamilton.

F. Houou Tomita