Danny Van Es regeert ijzersterk in Lier

Danny Van Es regeert ijzersterk in Lier

Naast de Belgian Stallion competition kwamen ook nationale springcombinaties in de Silver en Bronze league aan de start in Lier afgelopen weekend. In de 1.25m hoofdrubriek snelde Danny Van Es naar de winst. De Vlaams-Brabantse springruiter won met zijn vertrouwde zoon van Contact vd Heffinck, Hamilton.

Van Es domineerde het klassement met de eerste maar eveneens tweede plek. De springruiter volgde zichzelf op in het zadel van Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere) en bleef zo partner, Ellen De Swert met Cantchelaro (Chagall vd Burggrave) voor.

Net buiten het podium volgde Brent Dewachter met de 10-jarige Kasper (Calvaro) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Laurent Nuyens met onder het zadel Just Daddy P.

Eerder hield Van Es de concurrentie ook achter zich in de 1.15m rubriek. Met Noor C verwees hij Daphne Steenssens met Etna E (Bon Ami) naar de tweede plaats. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Lucien Dewachter vervolledigde de top drie met onder het zadel Cosima (Cosido).

Op zondag snelde Noa Appelmans met Joske naar de 1.10m hoofdwinst. Appelmans bleef als enige foutloos onder de 25 seconden en verwees zo Robbe Lenaerts met PAvani van het Molenhof (Catoki) naar de tweede plek. Febe Breugelmans strandde op de derde trede van deze bronze rubriek met Zandor's Girl JH Z (Zandor Z) onder het zadel.

Alle resultaten