Danny Van Es: "Ook deze situatie zal wel overgaan. We moeten nu vooral genieten van onze paarden, familie en vrienden"

Danny Van Es: "Ook deze situatie zal wel overgaan. We moeten nu vooral genieten van onze paarden, familie en vrienden"
We zitten met zijn allen nog steeds in quarantaine en daarom spraken we ook vandaag weer met één van de kampioenen van de regionales van vorig jaar. Vandaag is het de beurt aan Danny van Es die vorig jaar voor de derde keer de titel van kampioen van de HGVBB op zijn naam wist te schrijven.

Hoe houd jij je nu vooral bezig? Train je nog steeds of hebben de paarden rust?

"De paarden worden nog steeds gewerkt en worden ook regelmatig in de stapmolen gezet. Daarnaast brengen ze ook veel tijd op weide door en zijn we recent terug veel met hen gaan wandelen aangezien die eerder niet toegestaan was. De jonge paarden worden systematisch 'op gang gehouden', de oudere paarden hebben nu een rustigere tijd. We werken dus wel nog met onze paarden want als we ze volledig zouden laten stilvallen, zouden ze te veel spieren verliezen. Je moet dan helemaal terug van nul beginnen als het wedstrijdseizoen begint en dan loop je sowieso al achter op andere combinaties. Ook scheer ik nog regelmatig paarden. Dit zijn nu wel meestal geen wedstrijdpaarden maar eerder paarden met cushing of paarden die vlooien hebben.

Is het kampioenschap winnen je mooiste overwinning van het afgelopen jaar?

Een kampioenschap winnen, is natuurlijk altijd leuk. Dit is nu de derde keer dat ik het kampioenschap win en ik moet wel eerlijk toegeven dat de eerste keer toch iets specialer was. Nu was het vooral leuk om mijn titel te kunnen verlengen. Dit jaar gaat mijn voorkeur vooral uit naar de SMS League wedstrijden dus ik hoop dat deze zo snel mogelijk van start kunnen gaan. Of de dag van het kampioenschap speciaal verlopen is? Niet echt... Voor mij was het een gewone wedstrijddag. 

Wat ging er door je hoofd toen je besefte dat je gewonnen had? 

De laatste ronde leek wel een eeuwigheid te duren, er kwam echt geen einde aan. Toen ik gewonnen had, kon ik enkel denken: 'Yes, I did it' en 'DANK JE ZICO!'. Ik wist dat mijn team erg blij zou zijn met de overwinning. Ik zou nu vooral aan iedereen willen meegeven dat ook deze situatie wel overgaat. We moeten nu vooral genieten van onze familie en vrienden waar we anders misschien wat minder tijd voor hebben. Ook moeten we beseffen dat we in een bevoorrechte positie zitten en dat we ons altijd van onze paarden kunnen genieten.