Danny Van Es, Niki Geenens en Xander Van Es vieren feest in Lier

Danny Van Es, Niki Geenens en Xander Van Es vieren feest in Lier

Afgelopen weekend werd er nationaal gesprongen in het Azelhof. In de Silver League werd het een parcours van snel, sneller snelst. Het volledig podium strandde op minder dan twee tienden van een seconde van elkaar. Danny Van Es schreef de winst uiteindelijk op naam met zijn vertrouwde zoon van Contact vd Heffinck, Hamilton.

Van Es en de 15-jarige ruin klokten af in 24,09 seconden en verwezen zo de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens met Mc Gyver van 't Ruytershof (Nabab de Rêve) naar de tweede plaats. Femke De Graaf werkte het podium af in 24,24 seconden met Joker Van de la Rosteehoeve (Faldiano).

Nog drie andere duo's klokten foutloos af in minder dan 25 seconden. Celine De Cabooter volgde zo net buiten het podium met de dochter van Toulon, Laguna van 't Maeshof. Rik Nauta volgde met Annika Axesson's voormalige Monchhichi. Joy Demuynck strandde op de zesde plek met haar eigen gefokte Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof.

Snelheidsduivels zwaaien de plak

Eerder wist Niki Geenens Danny Van Es op afstand te houden in de 1.20m rubriek. De Oost-Vlaamse won de 1.20m rubriek met de BWP-merrie, Gazelle van de Vaelenberg. Vlaams-BRabant's springruiter, Danny Van Es volgde met Chica of the Lowlands Z (Cornet Obolensky) voor Rik Nauta met Casassini .

Op zondag won Xander Van Es de 1.10m hoofdrubriek met VDB Cordoba. Het paar bleef nipt voor op Sven Vander Meerssche met Colina. Het podium werd in deze rubriek afgewerkt door Paulien Hertleer met Hot Stuff onder het zadel.

De 1.10m winst op zaterdag kwam op naam van Marijke Pops met Camirez (Quantum). Stephanie Goemaere volgde met Diamond Girl Z voor Mieke Ceuterick met Indira Jade Dwerse Hagen.

Alle uitslagen