Danny Van Es naar overwinning bij Vanderhasselt

Danny Van Es naar overwinning bij Vanderhasselt

Danny Van Es maakte afgelopen zondag zijn naam nogmaals meer dan waar, en greep met Hamilton (Contact vd Heffinck) naar het goud in de 1.25m proef in Vanderhasselt. Op vrijdag en zaterdag werden ook twee 1.20m proeven verreden. Naomi Asselman nam vrijdag avond het goud naar huis in het zadel van Bati Cera Heldenlaan Z (By Cera D Ick), de winst op zaterdag was voor Bert Panneels en Nic-nac P. (Brahmann St Simeon).

Dat Danny Van Es geduchte concurrentie is weten we natuurlijk al langer dan vandaag. Ook zondag bleek hij niet te kloppen in de 1.25m hoofdproef in Sportstal Vanderhasselt. In het zadel van Hamilton bleef hij als enige onder de 40 seconden, waarmee hij Geert Van Rossem op Mugano Van Klapscheut (Ugano Sitte) ruim voor bleef. Op de derde plaats volgde Ellen De Swert op de rug van Cantchelaro (Chagall van de Burggrave).

Net naast het podium plaatste Patrick Nisbett zich met Lamina v Bisschop (Bamako de Muze) op vier, voor Jonas Meersman en Glinster van de Bloemenhoeve (Bentley van de Heffinck).

De dag werd afgesloten met nog een 1.15m proef, die gewonnen werd door Fleur Goorden en Babyspice (Big Star Jr K Z). Ook hier scoorde Ellen De Swert, ditmaal mocht ze één trapje hoger op het podium staan en nam ze met Andretti S (Corland) het zilver mee naar huis. Onderaan het podium alweer een Van Es, Xander reed Naughty Girl Of Two Notes Z naar een derde plaats.

Bert Panneels en Naomi Asselman bovenaan klassement 1.20m op vrijdag en zaterdag

Naomi Asselman gaf vrijdag avond het beste van zichzelf in de 1.20m hoogste proef van de dag. Met Bati Cera Heldenlaan Z bleef ze nipt sneller dan de nummer twee, Frederik Cattebeke op Petunia vd Bisschop (Comme Il Faut). De top drie werd verder vervolledigd door Axel Geysen in het zadel van Goliath Ag Z.

Op zaterdag spanning alom in de 1.20m hoofdproef. Uiteindelijk bleek de snelle foutloze rit van Bert Panneels op Nic-nac P. niet te kloppen, wat hen het goud opleverde. Op twee volgde Liesbeth Hanssens met Syrtos (Stakkato, voor Lynn Lemaire met Melody Van T Bosveld (Edjaz Van t Merelsnest).

Alle resultaten