Danny Van Es en Niki Geenens scoren op gezellige #JumpingSMS Beervelde

Danny Van Es en Niki Geenens scoren op gezellige #JumpingSMS Beervelde

Ruim 1400 paarden kwamen er aan de start afgelopen weekend in Beervelde. De organisatie van de eerste #JumpingSMS in Beervelde kan zo tevreden terugblikken. Nadat hij reeds won met zijn team in de SMS League en ook de 1.25m SMS Grand Slam overwon op vrijdag besloot Danny Van Es met een overwinning in de 1.25m Grote Prijs op zaterdag.

Met ongeveer 100 combinaties aan de start in deze Grote Prijs werd het parcours verreden in twee fasen. Samen met Zico V bleef Van Es ruim één seconde voor op Niels Neyt met onder het zadel Illy Van De Vaddenhoek. Samen met de merrie van Wandor van de Mispelaere bleef Neyt voor op de Oost-Vlaamse snelheidsduivel, Niki Geenens. Geenens vervolledigde het podium met Goodtimes (Epleaser van 't Heike).

Net buiten het podium vervolledigde Anouk de Proft de top vijf. De Proft sprong naar de vierde plek met Eleonore Blue en volgde zichzelf op met Q Bee vh Dielshof Z. De Proft kwam nadien ook de piste in om de criteriumprijs in ontvangst te nemen, een Wildcard voor de CSI3* Flanders Horse Event.

Op zondag overwon Geenens de 1.10m hoofdrubriek. Samen met Helios vd Spelonckhoeve (Toulon) bleef Geenens Elisha De Vos met Kelly Ville Centaur voor. Simon Caals vervolledigde het podium met Euclides van T&L.

De hoogte ponyrubriek kwam op naam van Hebe De Maeyer. In deze 1.00m Pony Grand Prix hield De Maeyer Brent De Schrijver achter zich. De Maeyer overwon met Rocky's Ryan SB. De Schrijver volgde op de tweede, derde en vierde plaats met Konquistador Van Orchid's, Orchid S Bolero en Orchid's Party Dress.

Alle resultaten

F. Foto Royal