Danny Van Es en Lien De Dycker scoren Silver en Brons zeges in Lier

Terwijl Roy Hanlon de Gold Grand Prix won in Lier schreef Danny Van Es in het weekend de 1.30m Silver Grand Prix op naam. De Vlaams-Brabantse springruiter bleef in deze hoofdrubriek als enige foutloos onder de 23 seconden en won zo met zijn vertrouwde ruin Hamilton (Contact vd Heffinck).

Op ongeveer een seconde volgde Louise Lenaerts op het podium met de BWP-merrie, Maybel van het Molenhof (Figaro C). Lars Demeersman vervolledigde het podium met zijn eigen sBs-merrie, Helena d'Hyrencourt (Udancer Hero).

Net buiten het podium strandde Vic De Plecker op de vierde plaats met de 15-jarige Cerona van Beek. Adeline Lefevre vervolledigde de top vijf in het zadel van de 10-jarige Caricles Ste Hermelle.

Eerder won Danny Van Es ook de 1.20m rubriek met zijn zoon van Contact vd Heffinck, Hamilton. Van Es volgde zichzelf op in deze proef met onder het zadel de 9-jarige merrie, Noor C (Bisquet Balou C vd Mispelaere). Op de derde trede van het podium strandde Anne De Doncker met de zoon van Mugano van Klapscheut, Quano Van Klapscheut.

In de 1.10m rubriek domineerde Sven Vander Meerssche het podium met de eerste en tweede plaats. De springruiter won in het zadel van Tresor en strandde op de tweede plek met Colina. Sarah De Naeyer volgde met onder het zadel Enjoy.

Lien De Dycker scoort Brons winst

Op zondag stond de hoogste Brons rubriek eveneens 1.10m hoog. In deze proef snelde Lien De Dycker met Perlina van het Avenhof (Cumthago C) naar de winst. Dries Vinken volgde in deze proef op de tweede plek. Samen met Stal Devos' No Doubt DV (Elvis ter Putte) bleef Vinken, Louise Lenaerts met Oyalele voor.

Sarah Van Overtveldt volgde op de vierde plek in het zadel van Vici de Toxandria Z. Juliette De Wilde vervolledigde de top vijf op de rug van Amber Cromby.