Daan Bernaerts en Qanthago van ’t Huka imponeren bij zesjarigen in SBB Woutershof

Daan Bernaerts en Qanthago van ’t Huka imponeren bij zesjarigen in SBB Woutershof

LRV Geetbets organiseerde op de knappe infrastructuur van Het Woutershof twee wedstrijden in het kader van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. We keren even terug in de tijd en bezorgen u alvast het verslagje van de eerste wedstrijd op Kuringse bodem.

Zeventien combinaties sprongen op Hemelvaartsdag naar een dubbel foutloze omloop bij de zesjarigen. In de barrage bleven vier zesjarige paarden foutloos. Daan Bernaerts en Qanthago van ’t Huka (Kannan x Carthago Z) sprongen bleken de allersnelste combinatie. Het fokproduct van Katrien Hulsbosch uit het Limburgse Hamont is een goedgekeurde hengst voor SBS en liet zich ook al in de Hengstencompetitie opmerken.

Daan Bernaerts bleek overigens in een begenadigde dag, want hij plaatste Godiva van de Berghoeve Z (Golden Boy du Val du Geer x Kimball – f: Karel Cox & Paul Van Den Bosch) op plaats twee, voor Pauline Geerts (LRV Overpelt) met de BWP’er Qualisto 28 (Gentleman x Landetto – f: Luc Geerts). Yasminne Vinck (LRV Sint-Lenaarts) sprong naar plaats vier met Cool Lady (v. Colman). Plaats vijf was voor Quasca Artist vd Guldennagel – V (Asca Z x Connor – f: Stijn & Patrick Thijs – Vanvuchelen).

Bij de vijfjarigen sprongen 56 van de 111 combinaties naar een dubbel foutloze omloop. Bij de vierjarigen lukte dat voor 52 van de 121 combinaties.

bron: LRV.be