Cedric Desimpel is de sterkste in Wintercup bij New Flandria Ranch

Cedric Desimpel is de sterkste in Wintercup bij New Flandria Ranch

Afgelopen zaterdag kwam de winst in de hoofdrubriek op naam van Cedric Desimpel en Jolie de Fremis. Renée Goethals won op zondag de hoofdrubriek. 

De 1.25m proef was de afsluiter van de zaterdag. Cedric Desimpel reed zijn barrage op de rug van Jolie de Fremis. Hun tijd van 36,60 bleek niet te kloppen en leverde hen de winst op. Imke Debruyne werd met een tijd van 38,90 tweede op Jembe van Stal den Buiten. Tom Camerlynck besloot het podium en werd derde in het zadel van J'adore La Perla, die in 39,44 over de finish kwam. 

Desimpel en Camerlynck vulden beiden nog een plaats in de top vijf in. Desimpel stond nog eens op de vierde plaats met Carte d'Or Z gevolgd door Camerlynck met deze keer Look At Direxa. Enkel deze top vijf hield al het hout in de balken liggen. 

Proef 1.15m

De 1.15m werd gewonnen door Joyce Jonckheere in combinatie met Giglo. Zoë Devriendt zat hen op de hielen maar werd tweede met Et Voila van de Ringhoeve Z. Voor Isabel Debeuf en Ines was er een derde plaats. Yana Denolf werd vierde met Darcouffa voor Thibo Deketelaere en Jolly Boy. 

Proef 1.05m

In deze halve proef over 1.05m was het een onderonsje tussen Sophie Vanhoutte en Ruben Baekelandt. Uiteindelijk kon Sophie Vanhoutte aan het langste eind trekken en de ereronde leiden met Qvinny van 't Hoveke. Baekelandt volgde op dertig honderdsten in het zadel van Dark Yellow op de tweede plaats. Daarna was het opnieuw Vanhoutte die de uitslag vervoegde met Daiquita van 't Hoveke op drie gevolgd door niemand minder dan Baekelandt die nog eens vierde werd met Innie. Odile Bartsoen sloot de top vijf af met Moonlight vh Nijskenshof. 

Alle resultaten zaterdag

Zondag 

Op zondag kroonde Renée Goethals haar tot winnares van de hoofdrubriek. Over hindernissen van 1.10m hoog hield ze de concurrentie achter haar met Glamira. Michèle Dobbelaere zorgde voor de andere en laatste foutloze barrage en werd tweede met Petrouchka. Snelste vierpunter kwam op naam van Thomas Rijkebosch en Folie. Axelle Deprez werd vierde met Kadée van de Renthoeve Z, Inez Schepens was vijfde met Ibelle. 

Proef 1m

Dobbelaere tekende ook hier opnieuw voor de tweede plaats met Petrouchka. De winst ging naar Jolien Schepens en Unique Normand. De top drie werd vervolledigd door Isabelle Storme met Patriot van het Leeuwenhof. Tine Van Eenoo reed naar de vierde plaats op Baileys terwijl Iris Debaene vijfde werd met Signorita. 

Alle resultaten zondag

Foto©: Cedric Desimpel