BWP'er op podium van 5* 1.50m Speed Final in Washington

BWP'er op podium van 5* 1.50m Speed Final in Washington

Waar onze Belgische delegatie ruiters over de plas beperkt is tot enkel topper Jos Verlooy, valt er genoeg te zeggen over de Belgische paarden die aan de start komen tijdens de 5*-W Washinton International Horse Show. Zo was BWP'er Out of the Blue SCF (Verdi Tn) tijdens de 1.50m hoge Speed Final goed voor een knappe bronzen medaille.

De Amerikaanse Horse Pilot amazone Laura Kraut streek te overwinning op, door de Selle Français vosruin Calgary Tame (Old Chap Tame) in een gezwinde 57.13 seconden door het spped parcours te sturen. Landgenoot McLain Ward raapte enkele strafpunten op, die resulteerden in een tijd van 59.40 seconden. Ward volgde zo met Catoki (Catoki) als tweede op het podium. Dat podium werd vervolledigd door de BWP - weliswaar gefokt door Spy Coast Farm in de Verenigde Staten - schimmelmerrie Out of the Blue SCF, onder het zadel van de Ier Shane Sweetnam.

Rodrigo Pessoa sprong naar een vierde plek op de vosmerrie Venice beach (Voltaire), voor Grace Debney uit Groot Brittanië in het zadel van Zarina de Vidau (Diamant de Demilly). 

Vind de volledige uitslag hier.