Boris Mauroy en Sebastien Berlemont op het podium in Mons

Boris Mauroy en Sebastien Berlemont op het podium in Mons

Ook in Mons is de laatste dag van het Wallonie Jump Festival aangebroken. Vanmorgen werd er gestart met een 1m35 en een 1m20 rubriek. Deze twee 1* rubrieken werden nog verreden voor de aanvang van de Grote Prijs van Wallonie. 

Quick result SMALL GP 1m35

1. Axel van Colen - Come Back d'Authuit
2. Elodie Pomaret - Vague du Manoir
3. Boris Mauroy - Caruso de la Pomme


De 1m35 rubriek staat opnieuw in het teken van Franse winst waar het ditmaal Axel van Colen was die zijn Kannan zoon Come Back d'Authuit in een tijd van 37.30 seconden naar de winst wist te struen. Hij bleef er zo voor op zijn landgenote Elodie Pomaret en haar Vague du Manoir (v.Quality Touch) die met 39.52 seconden op de tweede plaats eindigden. Het beste Belgische resultaat komt vervolgens voor Boris Mauroy en zijn Caruso de la Pomme (v. Bamako de Muze) met wie hij rondkwam in een tijd van 40.18 seconden. 

De vierde plaats is er vervolgens voor Angelique de Vuyst met Felicie du Breux en de Duitser David Will weet de top vijf te completeren met zijn Nazare HD. 

Er is dan nog een zesde plaats voor Bertrand Genin met Cleo vd WIndeweg, een Zangersheide merrie uit Chin Chin, terwijl Cyril Cools met Guitlermo de zevende plaats weet te grijpen. 

1m20

Ook in het 1m20 weten de Belgen mooie prestaties neer te zetten. Zo was er winst voor Sebastien Berlemont met Aloha Une Prince (v. Number One d'Iso). Landgenoten Arnaud Doem en Hermoine de Prefontaine en Amelie Clarys met Copperfield zien we dan nog terug op een vierde en vijfde plaats. 

Resultaten